Seminars, workshops en trainingen over Planning & Control

Er valt altijd wat te leren! Bekijk snel ons aanbod voor de komende maanden en kies de training die bij jou past. Goed om te weten: we nemen natuurlijk voorzorgsmaatregelen en houden ons aan de RIVM-richtlijnen. Jouw training bij Finolia is daardoor veilig en verantwoord. Liever een incompany bijeenkomst of online training? Vraag naar de mogelijkheden via info@finolia.nl.

Donderdag 24 september 2020 I Veranderen van planning & control: inspiratie in één dag

Wil je weten hoe je de P&C-cyclus in jouw gemeente kan verbeteren? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Rob de Jonge, Hilko de Boer
Prijs: € 399,-

Maandag 5 oktober 2020 I Training procesbeheersing

Na deze training begrijp je hoe interne controles op verschillende niveaus kunnen bijdragen aan een verbetering van de procesbeheersing. We staan stil bij de bedoeling van de verbijzonderde interne controle (voor wie doen we het nu allemaal?) en hoe je het verkoopt. Daarbij kijken we ook vooruit naar de rechtmatigheidsverantwoording die gemeenten vanaf 2021 moeten gaan afgeven. En gaan we in op de mogelijkheden van data-analyse, process mining en procesdoorlichtingen.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

1 december 2020 I Persoonlijke effectiviteit voor financials

Heb je ook het idee dat je geleefd wordt door je werk? Vind je het soms lastig om met al die veranderingen om te gaan die op je af komen? Dan is deze trainingsdag voor jou een aanrader. Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek motiveert en hoe je herkent wat anderen in jouw organisatie drijf. Zodat jij van daaruit duidelijke keuzes kunt maken in je werk. Ook denken we samen na over jouw rol als financieel professional in veranderprocessen.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Hilko de Boer
Prijs: € 399,-

NIEUWE DATUM VOLGT I DE NIEUWE ROL VAN BUSINESS CONTROL

Er worden andere, nieuwe, vaardigheden verwacht van de financieel adviseur. Directie en management zijn op zoek naar een business partner die mee kan en wil denken met de problemen die zich nu en in de toekomst voor (gaan) doen. Is die rol van business controller wat voor jou? En wat vraagt dat van je? Daar gaat deze dag over!

Locatie: Nijkerk
Trainers: Tjerk Budding & Hilko de Boer
Prijs: Volgt.

NIEUWE DATUM VOLGT I WAAROM BEGRIJP JIJ MIJ NIET?

Je hebt het nog zo duidelijk uitgelegd. Maar toch doen je collega's iets anders. Krijg je ze niet mee. Herkenbaar? Deze training helpt je om effectiever te communiceren in het gemeentelijk domein. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl en leert hoe je inspeelt op verschillende andere voorkeursstijlen van communiceren.

Locatie: Nijkerk
Tijd: 12.30-16.30 uur inclusief lunch
Trainers: Esther Koning
Prijs: Volgt

NIEUWE DATUM VOLGT I Rechtmatigheidsverantwoording The Next Step – Part two

Je bent goed op weg met de voorbereiding op de introductie van de rechtmatigheidsverantwoording. Maar je kunt wel wat een zetje in de rug gebruiken? Dan is deze inspiratie- en trainingsdag een aanrader. Met aandacht voor onder meer de modeltekst, de do's en don'ts van risicogestuurd werken en auditen 2.0. Ook denken we samen na: wat kan jouw gemeente helpen om rechtmatig te zijn en te blijven. Met veel praktische oefeningen en ruimte om ervaringen uit te wisselen met collega's van andere gemeenten.

Locatie: Amersfoort
Tijd: 9.00-15.30 uur
Trainers: Robert 't Hart en Hilko de Boer
Prijs: Volgt

Nieuwe datum volgt I Rechtmatigheidsverantwoording: The Next Step

Interactieve bijeenkomst die je als gemeente helpt om de volgende stap te zetten op weg naar een rechmatigheidsverantwoording Wat wordt er van je verwacht en wat niet? Wat doen anderen al wel en wat juist nog even niet? In deze bijeenkomst is o.a. veel aandacht voor: visie op control, procesbeheersing en risicomanagement.

Locatie: Zwolle
Trainer: Robert 't Hart, Hilko de Boer
Prijs:Volgt

NIEUWE DATUM VOLGT I REINVENTING (THE) CONTROL(LER)

Het zijn mooie en uitdagende tijden voor controllers in het publieke domein. De gemeente verandert, het vak verandert, de vragen van je 'klanten' veranderen en nieuwe technologieen openen een wereld aan mogelijkheden om 'in control' te blijven. Wat betekent dat voor jou en hoe ga je daar optimaal mee om? Dat ontdek je tijdens deze inspirerende kennisdag voor én door controllers, die je ook nog eens 6 PE-punten oplevert.

Locatie: Nijkerk
Trainers: Oscar van Voskuilen en Hilko de Boer
Prijs: Volgt