Seminars, workshops en trainingen over Planning & Control

Er valt altijd wat te leren! Bekijk snel ons aanbod voor de komende maanden en kies de training die bij jou past. Goed om te weten: we nemen natuurlijk voorzorgsmaatregelen en houden ons aan de RIVM-richtlijnen. Jouw training bij Finolia is daardoor veilig en verantwoord. Liever een incompany bijeenkomst of online training? Vraag naar de mogelijkheden via info@finolia.nl.

Maandag 16 november 2020 I Bereid je voor op de jaarrekening

Hoe kijkt een accountant naar je jaarrekening? En hoe leest jouw raadslid hetzelfde document? Dat ontdek je in deze training. Ontvang tips voor een verbeterslag van de jaarrekening en start dit jaar goed voorbereid! Je ontdekt o.a. hoe je de opbouw van (balans)dossiers verbetert, het jaarrekeningproces verbetert en een leesbaarder, compacter verhaal vertelt via de jaarrekening.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Vrijdag 20 + 27 november 2020 I Training Rechtmatigheid (IC/VIC)

Vanaf 2021 moet jouw gemeente zelf een rechtmatigheidsverklaring afgeven. Daar heb je de hulp van collega’s hard bij nodig. Hoe laten jullie straks zien dat de rechtmatigheid van processen op orde en geborgd is? En welke rol spelen de IC en de VIC daarbij? In deze online training ontdek je hoe de juiste stappen op het gebied van procesbeheersing jouw gemeente verder helpen als het gaat om de rechtmatigheidsverantwoording.

Locatie: Online (MS Teams)
Aantal dagdelen: 2
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Donderdag 26 november 2020 I Veranderen van planning & control: inspiratie in één dag

Wil je weten hoe je de P&C-cyclus in jouw gemeente kan verbeteren? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Locatie: Assen
Trainer: Rob de Jonge, Hilko de Boer
Prijs: € 399,-

1 december 2020 I Persoonlijke effectiviteit voor financials

Heb je ook het idee dat je geleefd wordt door je werk? Vind je het soms lastig om met al die veranderingen om te gaan die op je af komen? Dan is deze trainingsdag voor jou een aanrader. Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek motiveert en hoe je herkent wat anderen in jouw organisatie drijf. Zodat jij van daaruit duidelijke keuzes kunt maken in je werk. Ook denken we samen na over jouw rol als financieel professional in veranderprocessen.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Hilko de Boer
Prijs: € 399,-

IN COMPANY I BBV-TRAINING (BASIS)

Goede kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) is cruciaal bij het opstellen van de begroting, jaarrekening en andere financiële stukken. Tegelijkertijd biedt het BBV veel ruimte om als gemeente zelf keuzes te maken. Deze maatwerk incompany basistraining helpt jouw team om te voldoen aan het BBV en op de juiste wijze om te gaan met nieuwe regels en eisen. Terwijl je óók samen nadenkt en ontdekt wat het beste werkt binnen jouw organisatie.

Locatie: In company
Trainers: Jan de Reuver
Prijs: Op aanvraag.

IN COMPANY I TRAINING FINANCIEEL TOEZICHT

De financiele positie van lokale overheden staat onder druk. Wat gaat de provinciaal toezichthouder doen? Hoe kan jij daar op anticiperen en je goed voorbereiden? Leer tijdens deze praktische trainingsdag wat provinciaal toezicht is, hoe er naar begrotingen wordt gekeken en leer elkaars taal te begrijpen. Met veel praktijkvoorbeelden hoe het niet moet en hoe het wel kan!

Locatie: In company
Trainers: Jan de Reuver
Prijs: Op aanvraag.

IN COMPANY I WAAROM BEGRIJP JIJ MIJ NIET?

Je hebt het nog zo duidelijk uitgelegd. Maar toch doen je collega's iets anders dan jij voor ogen hebt. Of je krijgt ze niet mee in die andere manier van werken. Herkenbaar? Deze workshop helpt je om effectiever te communiceren in het gemeentelijk domein. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl en leert hoe je inspeelt op verschillende andere voorkeursstijlen van communiceren.

Locatie: In company
Trainers: Esther Koning
Prijs: Op aanvraag.