Seminars en trainingen over Planning & Control

Finolia organiseert regelmatig seminars, trainingen en workshops over planning & control. Helemaal afgestemd op bestuurders, concerncontrollers, managers bedrijfsvoering, adviseurs en ambtenaren die zich bezighouden met de p&c-cyclus. Wil je liever een individueel traject of een bijeenkomst op maat voor jouw team? Neem dan contact op!

Dinsdag 17 september 2019 I Training procesbeheersing

Na deze training begrijp je hoe interne controles op verschillende niveaus kunnen bijdragen aan een verbetering van de procesbeheersing. We staan stil bij de bedoeling van de verbijzonderde interne controle (voor wie doen we het nu allemaal?) en hoe je het verkoopt. Daarbij kijken we ook vooruit naar de rechtmatigheidsverantwoording die gemeenten vanaf 2021 moeten gaan afgeven. En gaan we in op de mogelijkheden van data-analyse, process mining en procesdoorlichtingen.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Donderdag 3 oktober 2019 I REINVENTING (THE) CONTROL(LER)

Het zijn mooie en uitdagende tijden voor controllers in het publieke domein. De gemeente verandert, het vak verandert, de vragen van je 'klanten' veranderen en nieuwe technologieen openen een wereld aan mogelijkheden om 'in control' te blijven. Wat betekent dat voor jou en hoe ga je daar optimaal mee om? Dat ontdek je tijdens deze inspirerende kennisdag voor én door controllers, die je ook nog eens 6 PE-punten oplevert.

Locatie: Nijkerk
Trainers: Oscar van Voskuilen en Hilko de Boer
Prijs: € 349,-
PE-punten: 6

Maandag 7 oktober 2019 I TRAINING: GEMEENTEFINANCIËN IN VOGELVLUCHT

In deze training leggen we de focus op de gemeentefinanciën. We kijken wel vanuit de context waarin een gemeente opereert in de samenleving. Zo ontdekt u waar we het allemaal voor doen en met wie we samenwerken. Wat is het bestaansrecht van een gemeente? Welke taken voert een gemeente zoal uit, voor en met wie en welke financiële middelen zijn er? Waar komen die financiën vandaan en waar geven we het aan uit? Hoe werkt het met de begroting en verantwoording in een gemeente?

Locatie: Nijkerk
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Dinsdag 8 oktober 2019 I Treasury Trainstorm

Veel gemeenten staan voor grote financiële uitdagingen en lopen tegen de grenzen van de begroting aan. Het is daarom cruciaal om de wereld van baten en lasten (begroting) en de wereld van de uitgaven en inkomsten (kasstromen en liquiditeitsprognose) goed bij elkaar brengen. Inzicht in de verbanden daartussen leidt tot betere besluiten. De huidige financieringsvraagstukken vragen om strategisch inzicht, benoemde risico’s en onderbouwde adviezen en voorstellen. Daar gaat deze trainstorm over.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Hans Visser en Hilko de Boer
Prijs: € 399,00 

Donderdag 21 november 2019 I SEMINAR PLANNING & CONTROL

Zoek je inspiratie voor Planning & Control? Veranderverhalen waar je van kan leren? Hoe wordt het eenvoudiger, efficiënter en leuker? Hoe kan je veranderkracht van binnenuit versterken? Kom dan naar het seminar Planning & Control. Met workshops, inspiratiesessies, kennisdeling en updates over planning en control. En natuurlijk de gelegenheid om te sparren en te netwerken met collega's uit heel Nederland.

Locatie: Nijkerk
Sprekers: Volgen
Prijs: € 299,- (speciaal tarief voor ambtenaren)

Maandag 2 december 2019 I Bereid je voor op de jaarrekening

Maakt jouw gemeente de jaarrekening altijd op dezelfde manier, maar vraag je je af hoe het anders kan? Beter? Kijk dan in deze interactieve training door de bril van een accountant naar de jaarrekening. Ook gaan we in op actualiteiten die de jaarrekening raken. Meer informatie volgt.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 299,-

Donderdag 9 januari 2020 I DE NIEUWE ROL VAN BUSINESS CONTROL

Er worden andere, nieuwe, vaardigheden verwacht van de financieel adviseur. Directie en management zijn op zoek naar een business partner die mee kan en wil denken met de problemen die zich nu en in de toekomst voor (gaan) doen. Is die rol van business controller wat voor jou? En wat vraagt dat van je? Daar gaat deze dag over!

Locatie: Nijkerk
Trainers: Tjerk Budding & Hilko de Boer
Prijs: € 399,-