Seminars, workshops en trainingen over Planning & Control

In verband met de nieuwe coronamaatregelen heeft Finolia besloten om voorlopig over te stappen op online bijeenkomsten. Zo kun je de komende tijd tóch kennis en inspiratie opdoen of ervaringen uitwisselen. Staat jouw gewenste programma er niet bij? Laat het weten via info@finolia.nl.

Vrijdag 4 + 11 december I Online training Jaarrekening

Hoe kijkt een accountant naar je jaarrekening? En hoe leest jouw raadslid hetzelfde document? Dat ontdek je in deze training. Ontvang tips voor een verbeterslag van de jaarrekening en start dit jaar goed voorbereid! Je ontdekt o.a. hoe je de opbouw van (balans)dossiers verbetert, het jaarrekeningproces verbetert en een leesbaarder, compacter verhaal vertelt via de jaarrekening.

Locatie: Online
Aantal dagdelen: 2
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Woensdag 9 december I Webinar BBV-actualiteiten

In september 2020 heeft de commissie BBV de notitie Meerjarig financieel inzicht voor de raad gepubliceerd. Deze notitie moet er aan bijdragen dat raadsleden (meer) inzicht krijgen in de ontwikkeling van de financiële positie van hun gemeente. Mooi natuurlijk. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe presenteer je financiële kengetallen en vooral de trends, en hoe zet je die op de juiste manier in?

Locatie: Online
Tijd: 13.00 - 14.30 uur
Trainer: Hilko de Boer
Prijs: € 75,-

Vrijdag 20 + 27 november 2020 I Online training Rechtmatigheid (IC/VIC)

Vanaf 2021 moet jouw gemeente zelf een rechtmatigheidsverklaring afgeven. Daar heb je de hulp van collega’s hard bij nodig. Hoe laten jullie straks zien dat de rechtmatigheid van processen op orde en geborgd is? En welke rol spelen de IC en de VIC daarbij? In deze online training ontdek je hoe de juiste stappen op het gebied van procesbeheersing jouw gemeente verder helpen als het gaat om de rechtmatigheidsverantwoording.

Locatie: Online (MS Teams)
Aantal dagdelen: 2
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Trainer: Clemens Rutten
Prijs: € 399,-

Donderdag 26 november 2020 I Veranderen van planning & control: inspiratie in één dag

Wil je weten hoe je de P&C-cyclus in jouw gemeente kan verbeteren? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Locatie: Online
Trainer: Rob de Jonge, Hilko de Boer
Prijs: € 399,-

7 januari 2021 I Online masterclass Pitchen voor Professionals

Als financieel adviseur of controller ben je goed in je vak en heb je waardevolle ideeën die jouw organisatie verder helpen. Maar hoe draag je die over aan anderen? Hoe krijg je ze zover dat ze aan de slag gaan met jouw ideeën en adviezen? In deze masterclass leer je niet alleen hoe je een overtuigende pitch van ongeveer 1,5 minuut houdt. Je maakt er ook zelf één. Die kun je dus meteen gebruiken!

Locatie: Online (Zoom)
Tijd: 9.30 - 15.30 uur
Trainer: Esmeralda Kleinreesink
Prijs: € 649,-

IN COMPANY I Persoonlijke effectiviteit voor financials

Heb je ook het idee dat je geleefd wordt door je werk? Vind je het soms lastig om met al die veranderingen om te gaan die op je af komen? Dan is deze trainingsdag voor jou een aanrader. Je gaat op zoek naar wat jou intrinsiek motiveert en hoe je herkent wat anderen in jouw organisatie drijf. Zodat jij van daaruit duidelijke keuzes kunt maken in je werk. Ook denken we samen na over jouw rol als financieel professional in veranderprocessen.

Locatie: Nijkerk
Trainer: Hilko de Boer
Prijs: Op aanvraag

IN COMPANY I BBV-TRAINING (BASIS)

Goede kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) is cruciaal bij het opstellen van de begroting, jaarrekening en andere financiële stukken. Tegelijkertijd biedt het BBV veel ruimte om als gemeente zelf keuzes te maken. Deze maatwerk incompany basistraining helpt jouw team om te voldoen aan het BBV en op de juiste wijze om te gaan met nieuwe regels en eisen. Terwijl je óók samen nadenkt en ontdekt wat het beste werkt binnen jouw organisatie.

Locatie: In company
Trainers: Jan de Reuver
Prijs: Op aanvraag.

IN COMPANY I TRAINING FINANCIEEL TOEZICHT

De financiele positie van lokale overheden staat onder druk. Wat gaat de provinciaal toezichthouder doen? Hoe kan jij daar op anticiperen en je goed voorbereiden? Leer tijdens deze praktische trainingsdag wat provinciaal toezicht is, hoe er naar begrotingen wordt gekeken en leer elkaars taal te begrijpen. Met veel praktijkvoorbeelden hoe het niet moet en hoe het wel kan!

Locatie: In company
Trainers: Jan de Reuver
Prijs: Op aanvraag.

IN COMPANY I WAAROM BEGRIJP JIJ MIJ NIET?

Je hebt het nog zo duidelijk uitgelegd. Maar toch doen je collega's iets anders dan jij voor ogen hebt. Of je krijgt ze niet mee in die andere manier van werken. Herkenbaar? Deze workshop helpt je om effectiever te communiceren in het gemeentelijk domein. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl en leert hoe je inspeelt op verschillende andere voorkeursstijlen van communiceren.

Locatie: In company
Trainers: Esther Koning
Prijs: Op aanvraag.