Beter samenwerken door het (h)erkennen van communicatiestijlen

Je hebt het nog zo duidelijk uitgelegd. Maar toch doen je collega's iets anders dan jij voor ogen hebt. Of je krijgt ze niet mee in die andere manier van werken. Herkenbaar? Deze workshop helpt je om effectiever te communiceren in het gemeentelijk domein. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl en leert hoe je inspeelt op verschillende andere voorkeursstijlen van communiceren.

Voor wie is deze communicatieworkshop bedoeld?

Deze workshop is waardevol en relevant voor onder meer (business) controllers, strategisch beleidsadviseurs, financieel managers, interne kwaliteitsadviseurs, auditors en AO/IC/VIC medewerkers en eigenlijk voor iedereen in jouw organisatie! Wat je leert kun je de volgende dag nog toepassen op je werk. Of thuis natuurlijk!

Wat leer ik in deze workshop?

'Waarom begrijp je mij niet?' is een workshop met als doel om een ander beter te begrijpen en je zelfinzicht te vergroten. Iedereen maakt het wel eens mee: dat je in een gesprek volledig langs elkaar heen praat terwijl je allebei de beste bedoelingen hebt. Of dat jij even snel iets wilt weten, terwijl de ander iets grondig wil uitleggen. Of andersom. In deze workshop gaan we aan de slag met een model dat het gedrag van jezelf en je gesprekspartner beschrijft en een verklaring kan bieden voor misverstanden en slechte communicatie. Het model biedt inzichten in zowel relaties op je werk als privé.

Natuurlijk zijn we allemaal uniek en hebben we een eigen stijl en karakter. Toch zijn in onze communicatie gedragspatronen herkenbaar. De ene persoon wacht liever af voordat hij het woord neemt en formuleert vooral vragen. De ander houdt van stellige uitspraken en neemt graag het initiatief. Weer een ander doorspekt zijn verhalen met beelden en praat met zijn handen. Deze gedragspatronen noemen we communicatiestijlen en daarover leer je meer in deze workshop. Kennis van je communicatiestijl en die van een ander zorgt ervoor dat je veel effectiever kunt samenwerken, zonder jezelf geweld aan te doen. Je leert de theorie en gaat deze praktisch oefenen zodat je het ook echt beleeft en ervaart.

Programma

12:30 uur              Start met een netwerklunch

13:00 uur              Kennismaken

13:15 uur              Aan de slag met het communicatiestijlen model

14:00 uur              Opdracht: beschrijf de stijl van de ander

14:45 uur              Opdracht: in gesprek met elkaar

 

15: 15 uur              Wendbaarheid

15: 30 uur              Uitwijkgedrag bij stress

15:45 uur              Belangrijkste inzichten en tips delen

16:30 uur              Afsluiting en netwerkborrel

Zo bereid jij je voor op deze workshop

Deze workshop is waardevol en relevant voor onder meer (business) controllers, strategisch beleidsadviseurs, financieel managers, interne kwaliteitsadviseurs, auditors en AO/IC/VIC medewerkers en eigenlijk voor iedereen in jouw organisatie! Wat je leert kun je de volgende dag nog toepassen op je werk. Of thuis natuurlijk!

Praktische informatie

Datum

Nieuwe datum volgt zsm. Je inschrijving blijft geldig.

Kosten

€ 299,- (excl. btw)

Locatie

Nijkerk

Leer nog meer met onze aantrekkelijke combideal!

's Ochtends vindt op dezelfde locatie de training 'Waarderend Auditen' plaats. Misschien ook iets voor jou? Als je beide trainingen volgt, profiteer je van combivoordeel. Je betaalt dan geen 598,- euro, maar slechts 550,- euro voor beide trainingen!

Spreker

Esther Koning

Esther heeft een communicatieachtergrond en werkt op dit moment als teamleider communicatie binnen een gemeente. Deelnemers aan haar communicatietrainingen zijn enthousiast over de praktische tips en voorbeelden, waarmee je zelf direct aan de slag kunt.

Anderen over Esthers trainingen

"Ik heb hier veel van opgestoken"
"Erg leuk en leerzaam."
"Leerzaam, inspirerend en erg leuke training"
"Deze training is het echt waard om te volgen!"

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk). Na afloop ontvangt u een uitrijkaart.

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Informatie

Na inschrijving ontvangt u een factuur ter bevestiging. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kunt u zich laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoeft u niet vooraf te melden. Dit kunt u op de dag zelf aangeven. 

Inschrijven

Tickets are no longer available.