Maakt

Planning & Control

leaner en leuker

Dat doen wij door

Onze diensten

ONLINE LEERNETWERKEN

Leer waar en wanneer je wilt. Volg 1 of meer van onze leerlijnen en spar met vakgenoten en experts.

Het FinoliaPortaal is een eigentijds leernetwerk voor P&C-professionals. Ontstaan uit de behoefte die de laatste jaren is gegroeid om meer online kennis te vergaren en te delen.
Geen reistijd meer maar wel je kennis op peil!

In het portaal bieden we 4 leerlijnen met bijbehorende netwerken aan. Je kan kiezen voor 1 of meerdere losse leerlijnen…of je kiest voor de voordelige All-in optie, waarbij je toegang hebt tot ALLES binnen het portaal.
Het All-in pakket tot eind 2022 zelfs met 50% korting!

BBV Basis

Als je werkt binnen een lokale overheidsorganisatie kun je niet om het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) heen. Hoe kom je aan de juiste informatie, én hoe blijf je bij als er wat verandert? Wij maken het je makkelijk.

BBV Verdieping

Met de BBV Verdieping krijg je een actuele E-learning, waarin we dieper ingaan op de paragrafen en notities. We werken met voorbeelden uit de praktijk van gemeenten.

Planning en Control

Binnen dit leernetwerk bieden we je inspiratie, tekst en uitleg over verandermanagement, gedragsverandering, omgaan met weerstand gekoppeld aan het veranderen van P&C

Rechtmatigheid en Procesbeheersing

Als AO/IC of VIC-medewerker moet je veel dingen zelf uitvogelen. Je hebt vaak een solistische functie. Terwijl het zo verrijkend kan zijn om te sparren met collega’s.

Maar ook met

Maatwerk

INCOMPANY TRAININGEN

Trainingen, workshops, inspiratiesessies voor P&C-professionals. We bieden deze online en offline aan, afgestemd op de behoefte van jouw gemeente.

CONSULTANCY

Onderzoek, advies, coaching en ondersteuning bij projecten of verandertrajecten op het gebied van Planning & Control.

Dat doen wij door

Onze diensten

ONLINE LEERNETWERKEN

Leer waar en wanneer je wilt. Volg de E-learning over BBV, Planning & Control en/of Rechtmatigheid & Procesbeheersing en spar met vakgenoten en experts.

INCOMPANY TRAININGEN

Trainingen, workshops, inspiratiesessies voor P&C-professionals. We bieden deze online en offline aan, afgestemd op de behoefte van jouw gemeente.

CONSULTANCY

Onderzoek, advies, coaching en ondersteuning bij projecten of verandertrajecten op het gebied van Planning & Control.

Dat doen wij door

Onze diensten

BBV leernetwerk

Als je nieuw bent in gemeenteland is kennis van de gemeentefinanciën cruciaal. Het leernetwerk BBV Basis geeft je in toegankelijke e-learnings alle informatie die je nodig hebt. Het leuke is dat je tegelijk lid wordt van een nieuw netwerk met experts en vakgenoten uit het hele land! Door vraagstukken die jij en andere leden zelf inbrengen helpen we elkaar om de theorie ook toe te passen. Een keer per jaar organiseren we voor onze leden een online actualiteiten bijeenkomst waar je zonder verdere kosten aan kunt deelnemen.

Rechtmatigheid en Procesbeheersing

Je werkt als medewerker AO/IC en voert verbijzonderde interne controles uit (VIC). Je voelt je wel eens ‘als een roepende in de woestijn’ binnen je organisatie. Jouw functie is een vrij solistische. Wij helpen je graag! Als lid van het leernetwerk Rechtmatigheid en Procesbeheersing krijg je toegang tot een landelijk netwerk van mensen zoals jij. Mensen met een passie voor procesbeheersing, AO en IC. Ook bieden we je een complete e-learning aan op jouw vakgebied en kun je casuïstiek inbrengen. Je gaat ervaring opdoen met een standaard VIC format en dit deel je met andere gebruikers! Leren en netwerken gaan zo samen op.

Planning en Control, innovatie en inspiratie

Je bent druk. De jaarrekening is nog niet afgerond of je werkt al aan de kadernota, eerste tussentijdse rapportage en de begroting. Tijd voor reflectie is er niet. Laat staan voor vernieuwing of verbetering. Je zou wel anders willen; maar hoe? Binnen het leernetwerk planning en control hebben we aandacht voor een andere manier van planning en control. Het gaat onder andere over verandermanagement, gedragsverandering en het werken met weerstand. We delen ervaringen en denkrichtingen die je inspireren en helpen innoveren! Ook krijg je inspiratie voor een management control raamwerk, die te gebruiken is in jouw organisatie.

In-company mogelijkheden

Heb je de voorkeur voor een in-company training of denksessie? Of wil je een onderzoek laten uitvoeren naar de werking van jouw planning en control? Kunnen we je helpen met advies, coaching en ondersteuning bij projecten of verandertrajecten op het gebied van planning & control? Bekijk onze mogelijkheden of mail ons je vraag. We helpen je graag!

“We hollen, rennen en vliegen van het ene planning en control product in het andere”…herkenbaar? We helpen je om meer rust, duidelijkheid en plezier te creëren. Met aandacht voor ieders rol in planning en control. Met onze leernetwerken bieden we je naast actuele kennis van BBV en Rechtmatigheid ook inspiratie om planning en control te veranderen in compacte, leesbare, stukken.

0 +
Deelnemers aan trainingen
0 +
Nederlandse gemeenten als klant
0 +
Trainers en consultants
0
Gemiddelde klantbeoordeling

Binnen de leernetwerken van het Finoliaportaal leren we samen. Of jij nou je BBV kennis op peil wilt brengen en houden, of wilt groeien op het gebied van AO/IC/VIC. Misschien ben je op zoek naar inspiratie om de planning en control te verbeteren en te veranderen. Binnen al deze thema’s ben je bij het Finoliaportaal aan het juiste adres. Door middel van een altijd actuele e-learning- en netwerkomgeving met vakgenoten uit het hele land zorgen we dat jouw vakkennis en vaardigheden vergroot worden.
Samen met onze leden zorgen we ervoor dat ook jouw planning en control leaner en leuker wordt!