Binnen gemeenten doen we veel dingen omdat het nu eenmaal al jaren zo gaat. Of omdat we er tegenop zien om iets te veranderen. Ook in de P&C-cyclus. Wil je weten hoe het anders kan? En vooral beter? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, sturen op effect indicatoren, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat en wie er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Online programma

09.30 Digitale aftrap

09.45 – 11.00 uur Inspiratiesessie 1: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Barneveld. Gemeente Barneveld werkt al enige jaren met tussentijdse rapportages in dashboardvorm. Zowel de financiële administratie is sterk vereenvoudigd als ook de opzet van de planning & control.  Daarnaast voelen meer medewerkers zich eigenaar van planning & control. Wat is het geheim van een succesvolle verandering?
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

11.00 – 11.15 uur Bewegingspauze

11.15 – 12.15 uur Inspiratiesessie 2: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Den Helder. Hoe kan je echt sturen op effect indicatoren die er toe doen? En hoe stel je die in een beperkte set op...waarom is de kadernota en de begroting kort en bondiger geworden in Den Helder? En hoe doe je dat? Wat is het geheim van een succesvolle verandering van de planning & control?
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

12.15-13.00 uur Lunchpauze

13.00 – 15.15 uur  Samen gaan we nadenken over thema’s als:

  • WAT…Het terugbrengen van de P&C tot hoofdlijnen
  • WAT…verkorten van het proces (doorlooptijden)
  • WAT …digitalisering (hoe en wat)
  • WAT …urendoorbelasting/tijdschrijven/risico uren...en hoe kan dat anders?
  • HOE …Veranderen van de planning en control, wie heb je nodig en hoe ga jij dat mede organiseren in jouw organisatie?

We leren van elkaar om samen verder te komen en met praktische handvatten naar huis te gaan.

15.15 – 15.30 uur Centrale vragen en afsluiting

Praktische informatie

Datum

Donderdag 26 november 2020

Aantal deelnemers

Maximaal 25

Kosten

€ 399,- (excl. btw, incl. lunch)

Locatie

Online

Sprekers

Rob de Jonge

Raadsadviseur bij de gemeente Den Helder. Rob ondersteunt raads- en commissieleden over werkwijzen, het gebruik van de instrumenten, de inrichting van de planning en control-cyclus, kwaliteitsverbetering van de P&C-documenten en het financieel beleid. Achtergrond als senior financieel adviseur.

Hilko de Boer

Interim adviseur en eigenaar Finolia. O.a. betrokken geweest bij een verandertraject van de P&C-cyclus in de gemeente Barneveld en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Auteur van het managementboek "JA zeggen, JA doen".

Locatie

Adres

Vanuit je eigen huis inloggen. Je ontvangt van ons een uitnodiging met de link naar deze dag zodat je online deel kunt nemen.

Goed om te weten voor aanmelding

Na inschrijving ontvang je een factuur ter bevestiging. Indien je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kun je je laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoef je niet vooraf te melden. Dit mag je collega op de dag zelf aangeven.

Inschrijven

1 beschikbaar
Inspiratiedag-Assen399.00Je kunt één ticket per keer bestellen. Je deelnemergegevens komen op de factuur te staan.