Online trainingen

Wil je als team de komende maanden wel gewoon vooruit? Nieuwe kennis en inzichten opdoen om de vraagstukken te tackelen die er zijn in planning & control? Met deze online bijeenkomsten helpen we jouw gemeente om de volgende stap te zetten. De datum van de training kiezen we in overleg. We gebruiken voor de online trainingen moderne communicatie- en presentatie-software. Zodat iedereen de trainingen goed kan volgen vanuit huis!

Webinar Corona-risico-uur

Door de uitbraak van het coronavirus en de noodmaatregelen van het kabinet krijgen gemeenten nog meer verantwoordelijkheden. Dat levert meer dan 40 nieuwe risico's op. Welke zijn dat? Hoe ga je daarmee om? Hoe stuur je in deze tijden op kengetallen en krijg je stevig grip op de financiele positie van jouw gemeente in deze onzekere en snelveranderende tijden? Om kennis te delen en elkaar verder te helpen, organiseren Finolia en Naris regelmatig een corona-risico-uur. In dit interactieve webinar denken we samen met tientallen professionals uit verschillende gemeenten na over manieren om in control te blijven en komen best practices aan bod. Doe jij ook mee?

1 uur

Gratis

200

Webinar Prognose Model Gemeenten

Met het Prognose Model Gemeenten krijg je snel inzicht in de impact van de coronacrisis op de financiele positie van jouw gemeente. Het model berekent voor jou automatisch de kengetallen en visualiseert die in een dashboard. Je krijgt met het model grip op de financieringsstromen van jou gemeente en rekent eenvoudig integraal de liquiditeitsprognose door. Verder maak je met het model scenario's inzichtelijk, waardoor je beter kunt adviseren in de kaderbrief en de begroting 2021. In dit webinar krijg inzicht in hoe het model werkt en kun je live je vragen over het model stellen via de chat.

0,5 uur

Gratis

1

Scenariomanagement

Met scenario management richten we ons op de toekomst met als doel dat je organisatie strategische beslissingen beter onderbouwd kan nemen. In een steeds sterker veranderende wereld is het sturen op een enkel budget niet eenvoudig. De onzekerheden nemen toe. Juist in dat licht biedt scenario management nieuwe denkrichtingen zodat strategische besluiten vooraf genomen worden en je niet verrast wordt door een andere werkelijkheid achteraf.

Het leren denken in scenario's is volop in ontwikkeling.  Wat kan je met scenario's in een politieke context? En hoe stel je een onderbouwd scenario op?

Tijdens deze training gaan we hier samen op in. Je krijgt een eerste inzicht in het waarom, het hoe en de rol van de controller hierin. Je leert denken in scenario's en bandbreedtes in plaats van enkel één budget. In gesprek met elkaar ga je tevens inzien hoe je management en bestuur hier in mee kunt nemen.

Met deze eerste training bieden we een basis aan. Stapsgewijs gaan we vervolgens samen een volgende ontwikkeling maken. Wil jij ook de toegevoegde waarde van Finance & Control versterken?  Leer rust te creëren in onzekere tijden en ontwikkel deze nieuwe sturingsfilosofie binnen jouw organisatie.

 

1,5 uur

€ 499,-
(ex. btw)

max. 6

Verander je planning & control

Never waste a good crisis. Wil jij je planning & control veranderen? Grijp nu je kans! Laat je in circa 2 uur inspireren met praktijkvoorbeelden en nieuwe ideeën! Hilko de Boer neemt je mee in mogelijkheden en schetst de kansen die er juist nu zijn tijdens de crisistijd. Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de wensen van jullie team. Ook kijken we wat jullie kunnen leren van de aanpak van andere gemeenten. Je krijgt tips en handvatten waarmee je de volgende dag al aan de slag kan. Wacht niet te lang, want we weten niet wanneer de crisis voorbij is en je weer terugvalt in oude patronen…

2 uur

€ 599,-
(ex. btw)

max. 6