27 september 2017

Over mij

Maar we doen het toch al jaren zo…..

Aangenaam. Ik ben Hilko de Boer. Zelfstandig p&c-adviseur van gemeenten. Met een achtergrond als concerncontroller, strategisch financieel adviseur, financieel manager en business controller binnen de lokale overheid en profit sector.

Het kan anders. Altijd!

Wat me door de jaren heen het meeste is opgevallen? Dat we veel doen omdat het nu eenmaal al jaren zo gaat. Of omdat we er tegenop zien om iets te veranderen. Juist dat triggerde mij om het anders te doen. Want het kan anders. Altijd!

Pionieren in de gemeente Barneveld

Die kans kreeg ik bij de gemeente Barneveld. Daar bedacht ik samen met collega’s een nieuwe financiële structuur die de basis vormt voor management- en maandrapportages. Nu kunnen college en raad maandelijks zien waar we staan, in een webbased omgeving. De inhoudelijke speerpunten en financiële resultaten passen in een compacte, leesbare, rapportage. Ook brachten we de doorlooptijd van de begroting terug van 8 naar 3 maanden. 

Kennis delen met anderen gemeenten

Dat verbeterproces is te mooi om niet te delen. Daarom heb ik Finolia opgericht. Daarmee adviseer, begeleid en train ik gemeenten op het gebied van planning & control en financieel management. Je kent nu mijn verhaal. Ik ben benieuwd naar wat jou bezighoudt. Keertje sparren?