Webinar: BBV houdt de openbare ruimte op orde I 27 mei 2021

Het BBV eist een degelijk beheer van de kapitaalgoederen en de provincie en accountant zien toe op de naleving hiervan. Zo krijgt u hulp uit onverwachte hoek om uw openbare ruimte (financieel) op orde te houden. Wat voor u het belang is om van het BBV te weten, leggen Hilko de Boer en Martijn van Duuren op 27 mei van 15.00 tot 16.00 haarfijn aan u uit. Dit webinar is een initiatief van de Stadswerk-regio Utrecht-Gelderland.

Sprekers
Hilko de Boer is financieel adviseur en business controller bij de gemeente Apeldoorn. Hij zal klip en klaar de componenten en de werking van het BBV voor het beheer van de openbare ruimte uiteenzetten. De BBV-Notitie Materiele Vaste Activa wordt toegelicht met aandacht voor de samenhang van deze notitie met financieel beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Martijn van Duuren is eigenaar bij ORIE. In zijn gedeelte van de presentatie laat hij enkele voorbeelden van beheerplannen en IBOR-plannen bij gemeenten aan u zien. Van Duuren: ‘Bezuinigingen kunnen in de toekomst nog wel, maar zullen gekaderd zijn door het BBV. In veel gevallen zal er bij gemeenten zelfs financiën bij moeten om aan de BBV-verplichtingen te voldoen.’

Vragen en terugkijken
Tijdens dit webinar kunt u al uw vragen over het BBV en wat het voor uw werkpraktijk inhoudt voorleggen aan Hilko en Martijn. Let op: dit webinar vindt plaats van 15:00 tot 16:00. Kunt u er niet bij zijn? Meld u dan toch aan, dan ontvangt u na afloop een terugkijklink in uw mailbox.