Workshop datasturing op het VSO Congres

Op 23 juni vindt in Utrecht op het jaarcongres van de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek plaats. Het congres trekt onderzoekers en statistici, maar ook strategen, beleidsmedewerkers en organisatieadviseurs van lokale overheden. Finolia geeft tijdens het congres een workshop over het verbeteren van datasturing in je organisatie. 

Steeds meer gemeenten denken na over een ‘in control statement’. Wat is dat? En kan data daarin van toegevoegde waarde zijn? We gaan in op de informatiebehoefte op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wat zijn effecten die we nastreven als organisatie en waarom is data daarin belangrijk.

Hoe kan jij datasturing verbeteren in jouw organisatie? In deze workshop leer je dat urgentie de start is van een verandering. Je leert welke urgenties je kunt gebruiken om datasturing op strategisch niveau te brengen zodat het de aandacht krijgt die het verdient. Een in control statement kan je zomaar eens helpen, niet om dashboards te ontwikkelen, maar vooral om samen data te gebruiken voor een betere planning en control. Daardoor wordt jouw data gebruikt voor strategische beslissingen.

Meer informatie: Website VSO Congres