Zien collega’s jou ook als een politieagent die op zoek is naar problemen en risico's in de organisatie? En zijn ze daardoor terughoudend in wat ze je vertellen tijdens audits? Of merk je dat jouw aandachtspunten en adviezen maar moeizaam tot noodzakelijke proces- en kwaliteitsverbeteringen leiden? Dan gaat de workshop ‘Waarderend auditen’ je helpen!

Wat is waarderend auditen?

Waarderend auditen is een stroming binnen de wereld van de (interne) kwaliteitsbeheersing. Bij waarderend auditen wordt gewerkt vanuit een faciliterende houding en een krachtgerichte vraagstelling. Vanuit een positieve focus wordt betrokkenheid versterkt, draagvlak vergroot en duurzame kwaliteitsbeheersing gerealiseerd. Proces eigenaren en auditer gaan samen door het proces en leren samen een kwaliteitsslag te maken. Beide rollen worden hierdoor tevens versterkt.

Waarderend auditen is geïnspireerd door het gedachtegoed van Appreciative Inquiry (ook bekend als waarderend onderzoek of waarderend veranderen). Een centraal thema hierin is dat er niet één waarheid is, maar dat iedereen op zijn eigen manier betekenis en waarde geeft aan wat hij meemaakt. Een andere inspiratiebron is de positieve psychologie die zegt dat het veelal effectiever is om het goede te versterken, dan om het zwakke te verbeteren.

Voor wie is de workshop Waarderend Auditen bedoeld?

Deze workshop is waardevol en relevant voor interne kwaliteitsadviseurs, auditors, controllers en AO/IC/VIC medewerkers.

Wat leer ik in deze workshop?

Tijdens de workshop leer je aan de hand van een aantal inspirerende voorbeelden de achtergrond en werkzame principes van een waarderende audit. Vervolgens ga je aan de slag met je eigen casuïstiek en ontdek je hoe de principes toegepast kunnen worden in jouw eigen werkpraktijk. Tegelijk oefen je tijdens deze gesprekken met de krachtgerichte vragen die passen bij een waarderende audit en ervaar je direct zelf het effect ervan. Na afloop ben je in staat om tijdens audits een waarderende houding aan te nemen en weet je hoe je collega's op een effectieve en constructieve manier stimuleert om om kwaliteits- en procesverbeteringen door te voeren.

Je gaat naar huis met het boek ‘Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek’ van Arjan van Vembde. Een handig naslagwerk met de uitgangspunten voor deze workshop!

Programma

09:00 - 09:30 uur Ontvangst

09:30 - 09:45 uur Welkom en delen van verwachtingen en wensen

09:45 - 10:30 uur Interactieve presentatie: praktijk, theorie, voorbeelden

10:30 - 10:45 uur Netwerkpauze

10:45 - 11:15 uur Oefening met waarderende audit vragen

11:15 - 11:30 uur Reflectie op de oefening en lessons learned delen

11:30 - 12:00 uur Aan de hand van handout aan de slag met eigen casuïstiek

12:00 - 12:30 uur Belangrijkste inzichten en tips delen

12:30 - 13:00 uur Afsluitende netwerklunch

Praktische informatie

Datum

Nieuwe datum volgt zsm. Je inschrijving blijft geldig.

Kosten

€ 299,- (excl. btw, incl. boek en lunch)

Locatie

Nijkerk

Leer nog meer met onze voordelige combideal!

's Middags vindt op dezelfde locatie de communicatietraining 'Waarom begrijp jij mij niet?' plaats. Misschien ook iets voor jou? Als je beide trainingen volgt, profiteer je van combivoordeel. Je betaalt dan geen 598,- euro, maar slechts 550,- euro voor beide trainingen!

Sprekers

Arjan van Vembde

Arjan is een ervaren trainer, facilitator en adviseur bij verandering en ontwikkeling in met name de publieke sector. Hij specialiseerde zich in de filosofie en methode van Appreciative Inquiry en trainde honderden ambtenaren bij de gemeente Amsterdam hierin. Hij geeft gastcolleges op de hogescholen in Amsterdam, Breda en Groningen en is auteur van het boek 'Werken vanuit kracht, snelle introductie in waarderend onderzoek'.

Hilko de Boer

Hilko heeft een achtergrond als concerncontroller, strategisch financieel adviseur, financieel manager en business controller binnen de lokale overheid en profit sector. Hij is nu interim adviseur, trainer en co-auteur van het managementboek 'JA zeggen JA doen'.

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk). Na afloop ontvangt u een uitrijkaart.

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Informatie

Na inschrijving ontvangt u een factuur ter bevestiging. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kunt u zich laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoeft u niet vooraf te melden. Dit kunt u op de dag zelf aangeven. 

Inschrijven

1 beschikbaar
Waarderend Auditen299.00Je kan 1 ticket per keer bestellen. De deelnemer- en organisatiegegevens komen op de factuur te staan.
1 beschikbaar
Combiticket Waarderend Auditen & Waarom begrijp jij mij niet?598.00 550.00Je kan 1 ticket per keer bestellen. De deelnemer- en organisatiegegevens komen op de factuur te staan.