BBV Basis Training

Goede kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) is cruciaal bij het opstellen van de begroting, jaarrekening en andere financiële stukken. Tegelijkertijd biedt het BBV veel ruimte om als gemeente zelf keuzes te maken. Via Finolia kun je op twee manieren verder professionaliseren op het gebied van het BBV.

Leernetwerk BBV

(basis)

Je kunt je aanmelden bij het Leernetwerk BBV (basis) van het Finoliaportaal; op deze manier kun je een volledige BBV (basis) training online volgen op de momenten dat het jou uitkomt. Met uitlegfilmpjes en (per module) een kennisquiz wordt de lesstof op een toegankelijke manier aangeboden. De bijbehorende netwerk-omgeving zorgt voor een netwerk van vakgenoten uit het hele land. Praktische vragen kunnen via deze omgeving worden ingebracht, om je verder te helpen. Via de knop hieronder kun je je aanmelden.

Incompany BBV

(basistraining)

Daarnaast kun je als organisatie ook een incompany BBV basistraining organiseren.
Deze basistraining helpt jouw team om te voldoen aan het BBV en op de juiste wijze om te gaan met nieuwe regels en eisen. Terwijl je óók samen nadenkt en ontdekt wat het beste werkt binnen jouw organisatie. Deze BBV-training is geen ‘van-de-plank-training’. De inhoud wordt afgestemd op het niveau van jouw medewerkers en de vraagstukken en casusistiek binnen jouw gemeente, zodat je daar in de dagelijkse praktijk direct voordeel van hebt. De training vindt plaats op locatie bij jouw gemeente, of naar wens op een externe locatie.

SPREKERS

Wie nemen het woord

Jan Willem Duifhuis en Hilko de Boer zijn beiden werkzaam binnen gemeenten, waterschappen en provincies. Binnen de Leernetwerken van het Finoliaportaal werken zij aan verdere doorontwikkeling van kennis en producten op het gebied van gemeente financien. Binnen het Leernetwerk BBV verbinden zij collega’s uit het hele land met elkaar om kennis en kunde te vergroten.

JAN-WILLEM DUIFHUIS

Jan-Willem is strategisch financieel adviseur van gemeenten, met uitgebreide ervaring en kennis op het snijvlak van beleid, politiek en financiën. Hij ontwikkelde onder meer een bezuinigingsmonitor voor gemeenten. Daarnaast is Jan Willem als Expert verbonden aan het Leernetwerk BBV van het Finoliaportaal..

HILKO DE BOER

Hilko is interim adviseur en eigenaar van Finolia. Hij heeft gewerkt als business controller binnen zowel de profitsector als bij gemeenten. Hilko is initiatiefnemer van het Finoliaportaal, een online leernetwerk en informatieportaal voor professionals werkzaam op de financiële afdeling van lokale overheden.

Tijdens de BBV-training (basis) houden we ons aan de RIVM-richtlijnen en nemen we diverse extra voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Graag gaan we samen met jou in overleg hoe we dit het beste kunnen organiseren binnen jouw gemeente. Indien gewenst kan Finolia ook zorgen voor een externe locatie, waar de bijeenkomst op een veilige en verantwoorde wijze kan doorgaan.