Inhoud

In het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) zijn de regels vastgelegd voor de waardering en afschrijving van materiële vaste activa. Zo moet het afschrijvingsbeleid resultaatonafhankelijk zijn en zijn gemeenten, provincies en waterschappen verplicht om een bestendig afschrijvingsbeleid te voeren. Toch zijn er elk jaar vragen en discussies over de wijze van waardering en afschrijving van investeringen en kapitaalgoederen. Om meer duidelijkheid te bieden heeft de commissie BBV in januari 2020 de Notitie 'Materiële vaste activa' vastgesteld. In deze online workshop gaan we in op de hoofdlijnen van de notitie en de stellige uitspraken en aanbevelingen die daarin gedaan worden. We denken samen na over vragen, discussiepunten en kijken hoe jij  kunt voldoen aan de eisen van het BBV. Ook ideaal als korte opfriscursus!

Praktische informatie

Datum

Vrijdag 8 oktober

Tijdstip

9.30 - 11.00 uur

Locatie

Online

Kosten

€ 99,- (excl. btw)

Programma

Deze onderwerpen komen aan bod

 • Investeringen
 • Onderhoud kapitaalgoederen
  • groot onderhoud
  • klein onderhoud
  • achterstallig onderhoud
  • levensduur verlengende uitgaven
 • Onderhoudsvoorziening kapiaalgoederen
 • Afschrijvingsbeleid - welke regels leg je waar vast - plus control op je werkelijke inrichting

Sprekers

JAN-WILLEM DUIFHUIS

Jan-Willem is strategisch financieel adviseur van gemeenten, met uitgebreide ervaring en kennis op het snijvlak van beleid, politiek en financiën. Hij ontwikkelde onder meer een bezuinigingsmonitor voor gemeenten.

Hilko de Boer

Hilko is interim adviseur en eigenaar Finolia. Hij heeft gewerkt als business controller binnen zowel de profitsector als bij gemeenten

Praktische informatie over jouw deelname

Na je inschrijving ontvang je een digitale factuur en ontvangstbevestiging van je bestelling. In de week voor het webinar ontvang je een link waarmee je de online workshop kunt bijwonen.

Inschrijven

1 beschikbaar
BBV-workshop I Materiele vaste activa I 2021-199.00✔️ Online ✔️ Vakkennis ✔️ Inspiratie