Inhoud

Hoe kijkt een accountant naar je jaarrekening? En hoe leest jouw raadslid hetzelfde document? Dat ontdek je in deze training. Ontvang tips voor een verbeterslag van de jaarrekening en start dit jaar goed voorbereid!

Je ontdekt hoe je de opbouw van (balans)dossiers verbetert, het jaarrekeningproces verbetert en een leesbaarder, compacter verhaal vertelt via de jaarrekening. Het resultaat? Je hebt minder discussies met accountants en kunt als financial of coördinator van het jaarrekeningproces slimmer inspelen op vragen en behoeften van de accountant, de raad en de burger. We gaan ook in op actualiteiten die de jaarrekening raken, zoals de ontwikkeling van accountantscontroles richting 2021 (rechtmatigheidsverantwoording).

Meer weten? Bekijk de teaser van de training door op de afbeelding te klikken!

Bekijk de teaser door op de afbeelding te klikken

Programma

 

Je hebt als financial of coördinator een rol in het jaarrekeningproces en wil slimmer inspelen op de accountant, de raad en de burger door de jaarrekening beter te begrijpen, waaronder de focus van de accountant. je wilt hierin leren om het jaarrekeningproces en de opbouw van je dossiers verder te verbeteren.

Inloop: 9.00 uur

Start programma: 9.30 uur

Onderwerpen die zoal aan bod komen deze dag:

  • In welke omgeving wordt verantwoording afgelegd en toezicht gehouden?
  • Met welke regels wordt de jaarrekening(controle) omgeven?
  • Welke geldstromen lopen er door de jaarrekening?
  • Welke plek heeft de jaarrekening in de cyclus van begroten naar verantwoorden?
  • Hoe is de jaarrekening opgebouwd?
  • Hoe kijkt de accountant naar de jaarrekening?
  • Hoe bouw je een balansdossier op?
  • Hoe richt je het jaarrekeningproces in?
  • Hoe maak je de jaarrekening toegankelijk voor raadsleden en burgers?
  • Ontwikkelingen accountantscontroles richting 2021 (rechtmatigheidsverantwoording)

Einde dag: 16.00 uur

Praktische informatie

Datum

Maandag 2 december 2019

Deelnemers

Max. 25

Locatie

Nijkerk

Kosten

€ 299,- (incl. lunch, excl. btw)

Trainer

Clemens Rutten

Met een achtergrond als accountant van diverse gemeenten, momenteel werkzaam als strategisch adviseur Stadscontrol bij de gemeente Nijmegen. Clemens houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden voor procesdoorlichtingen en risicogestuurd werken.

Reviews over deze trainer

KIS, in de betekenis van Keep It Simpel. Ik hou daarvan, evenzo van een gestructureerde en logische opbouw van een training, ruimte voor dialoog en eigen inbreng. En daarin had ik een klik met Clemens als trainer. Hij voldeed al deze, voor mij, zo belangrijke zaken die het prettig maken om lastige materie helder en duidelijk te krijgen. Het doel waarom ik deze training volgde is bereikt. Dank je wel Clemens!
Elyena
Adviseur procesmanagement
Clemens is een gedreven, enthousiaste en zéér deskundige trainer en coach. Zijn trainingen zijn inspirerend en interactief. Mede door zijn heldere taalgebruik maakt hij de meest ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk. Hij kan goed luisteren en mensen enthousiasmeren. Daarnaast is hij steeds op zoek naar nieuwe manieren om mensen te triggeren. Kortom een trainer die ik iedereen aan kan bevelen!
Angela
Communicatieadviseur
Boeiend, de worsteling waar veel gemeenten mee zitten op het moment dat er iets aangepast moet worden zodat het begrijpelijk is kon Clemens goed in zijn presentatie duidelijk maken. Ondanks dat heeft hij met de gemeente Nijmegen een mooi product neergezet. Inspirerend. Goede presentatie, inhoudelijk goed, lekker tempo, inhoudelijk kan ik hier echt wat mee, handige tips voor inrichting website, nieuwe focus van belang raad op financiële informatie.
Anoniem
Deelnemer Seminar Planning & Control 2018
Na het volgen van enkele trainingen bij Clemens kan ik alleen maar positief zijn! Zijn ervaring als Accountant leert dat hij met een positieve blik kijkt naar een Gemeente en hierbij jou aanspoort om open te staan voor veranderingen in “Denken” en “Doen”. Door zijn simpele manier van uitleg en enthousiaste houding vliegen zijn trainingen voorbij!
Sven
Controller

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk).

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Informatie

Na inschrijving ontvang je een factuur ter bevestiging. Indien je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kan je je laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoef je niet vooraf te melden. Dit kan je op de dag zelf aangeven.

Inschrijven

1 beschikbaar
TrainingJaarrekening299.00Je kan 1 ticket per keer bestellen. De deelnemer- en organisatiegegevens komen op de factuur te staan.