Inhoud

De financiële functie is veelomvattend en volop in ontwikkeling. Er worden andere, nieuwe, vaardigheden verwacht van de financieel adviseur. Daar waar de meesten nog steeds veel tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden ontstaat er steeds meer behoefte aan een business controller c.q. sparring partner. Vanuit directie en management wordt gezocht naar de juiste ondersteuning. Daarin zoekt men vooral adviseurs die mee kunnen en willen denken met de problemen die zich nu en in de toekomst voor (gaan) doen.

De vraag naar een business partner is nadrukkelijk aanwezig. Dat zien we op het gehele speelveld van de bedrijfsvoering binnen de non-profit sector (financiën, HR, organisatie, ICT, juridisch, inkoop). Van de business partner wordt dan ook verwacht dat deze verder kan kijken dan alleen de budgetten en meer in zich heeft dan het werken met Excel.

Is de rol van business controller een andere dan die van financieel adviseur? Gaat het om andere vaardigheden, interesses en misschien wel om andere mensen? Wil jij ontdekken wat deze veranderende rol voor jou betekent en of die wel bij je past? Dan is deze dag ‘past jou de rol van business control’ goed om te volgen. We gaan samen nadenken over de ontwikkeling van de functie van business controller. Welke werkzaamheden gaan veranderen en wat betekent dat voor jouw rol?
Past dat wel bij je, of vind je dat eigenlijk helemaal niet leuk?

Tijdens deze dag maken we gebruik van de volgende boeken:
1. De veranderende rol van de public controller - Tjerk Budding & Mattheus Wassenaar
2. JA zeggen JA doen, organisatieverandering van binnenuit – Judith Webber & Hilko de Boer

Doelgroep

De financieel adviseur, consulent en business controller die zich persoonlijk wil verdiepen in de ontwikkeling van de functie.

Programma

09.00 - 09.30 uur - inloop

09.30  uur - Ronde 1: De ontwikkeling van een visie op sturing. Van sturing op resultaten en kpi’s naar sturing op gedrag van mensen. We gaan onder andere in op hard en soft controls. In hoeverre kunnen we control inrichten op basis van vertrouwen?

10.45 uur - Benen strekken, koffie en thee

11.00 uur - Ronde 2: De business controller als strategisch gesprekspartner. Wat is jouw toegevoegde waarde voor de klant? Heeft je klant behoefte aan een ‘boekhouder’ of aan een gesprekspartner? Wat betekent dat voor de invulling van je werk? We gaan onder meer in op de verschillende typologieën van controllers en gaan in gesprek met elkaar wat we qua werk zien veranderen nu en in de toekomst.

12.00 uur - Benen strekken, lunch en netwerken

 

 

 

13.00 uur - Ronde 3: De persoonlijkheid van de controller. Welke verschillende persoonlijkheidskenmerken zien we op basis van MBTI (Myers-Briggs Type Indicator). Welke persoonlijkheden kunnen we onderkennen. Wat is het voorkeursgedrag van de verschillende typen controllers? En welk gedrag is nodig als we naar de ontwikkelingen kijken?

14.15 uur - Benen strekken, koffie en thee

14.30 uur - Ronde 4 : Leren leiding geven aan jezelf. Op basis van je talenten, passie, geweten en de behoefte van jezelf en van je omgeving gaan we onderzoeken wat wel en niet bij jou past. Je leert in te zien waar bij jou energie weglekt. Je krijgt handvatten aangereikt hoe je dat kunt veranderen. Je krijgt nieuwe inzichten in je natuurlijke talenten. Je leert natuurlijke talenten te herkennen en wordt gestimuleerd ruimte te creëren om ze te gebruiken. Dit doen we in groepjes op een interactieve manier.

16.00 uur - Delen en vermenigvuldigen. Welke inzichten heb je gekregen en wat ga je daar mee doen?

16.30 uur - We sluiten informeel af met een drankje in de foyer

 

Praktische informatie

Datum

Nieuwe datum volgt zsm. Je inschrijving blijft geldig

Kosten

€ 399,- (excl. btw)

Aantal deelnemers

max. 25

Locatie

Nijkerk

Sprekers

Tjerk Budding

Opleidingsdirecteur Public Controllersopleidingen Vrije Universiteit Amsterdam

Hilko de Boer

Interim adviseur en eigenaar Finolia

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk).

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Je investering bedraagt € 399. Dit is exclusief btw en inclusief lunch, catering en boeken.

Informatie

Na inschrijving ontvangt u een factuur ter bevestiging. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kunt u zich laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoeft u niet vooraf te melden. Dit kunt u op de dag zelf aangeven. 

Inschrijven

Tickets are no longer available.