In company bijeenkomsten

Finolia organiseert in company trainingen, workshops, brainstormsessies en andere meetings op het gebied van planning & control. Hieronder vind je ons actuele aanbod. De inhoud van de bijeenkomsten wordt natuurlijk afgestemd op jouw organisatie. Wil je een ander type bijeenkomst of een meeting over een ander onderwerp? We denken graag met je mee!

GEMEENTEFINANCIEN IN VOGELVLUCHT
                                                                  

Wat is het bestaansrecht van een gemeente? Welke taken voert een gemeente zoal uit, voor en met wie en welke financiële middelen zijn er? Waar komen die financiën vandaan en waar geven we het aan uit? Hoe werkt het met de begroting en verantwoording in een gemeente? In deze training krijgen deelnemers grip op de financiële huishouding van gemeentelijke organisaties, vanuit de context en opgaven die de gemeente als overheidsorgaan heeft. De training is geschikt voor o.a. beleidsadviseurs en andere ambtenaren die graag de samenhang willen begrijpen van wat er financieel speelt in een gemeente. Ook voor griffieren, raadsleden en startende financials is de trainingsstof waardevol.

REINVENTING CONTROL
                                                                  

Het zijn mooie en uitdagende tijden voor controllers in het publieke domein. De gemeente verandert, het vak verandert, de vragen van je 'klanten' veranderen en nieuwe technologieen openen een wereld aan mogelijkheden om 'in control' te blijven. Wat betekent dat voor jou en hoe ga je daar optimaal mee om? Dat ontdek je tijdens deze inspirerende kennisdag voor én door controllers, die je ook nog eens 6 PE-punten oplevert.

TEAMBUILDING LIGHT I MET JE TEAM OP AVONTUUR
                                                                  

In een dagdeel gaan we samen stilstaan bij werkzaamheden waar energie weglekt in het team en bij ieder persoonlijk. We gaan op zoek naar ieders persoonlijke innerlijke stem (de 8e eigenschap van Stephen Covey). Je gaat elkaar op een andere manier ontmoeten en bekijken. Samen met het team gaan we dan de buit verdelen en een eerste stap zetten naar een andere manier van taak en werkverdeling. Wat krijg je? Inzicht in energiebronnen en energieslurpers. Een nieuwe kijk op jezelf en je collega’s. Je krijgt inzicht in nieuwe mogelijkheden om het werk samen te veranderen. Misschien wel meer richting de bedoeling.  We maken gebruik van de gespreksmethodiek ‘Van Hokjes Naar Puzzelstukjes’ en het boek “JA zeggen JA doen”.

TEAMBUILDING PRO I MASTERMIND; PRIORITEREN EN ANDERS WERKEN IN TEAMS
                                                                  

We gaan samen een dag op stap. Buiten de deur gaan we met je team nadenken over de juiste prioritering in het werk. Hierbij maken we gebruik van het prioriteiten kwadrant van Stephen Covey. Je krijgt inzicht in werkzaamheden die er echt toe doen, en welke niet. We gaan samen stilstaan bij werkzaamheden waar energie weglekt in het team en bij ieder persoonlijk. Daarbij gaan we op zoek naar ieders persoonlijke innerlijke stem (de 8e eigenschap van Stephen Covey). Je gaat elkaar op een andere manier ontmoeten en bekijken. Samen met het team gaan we dan de buit verdelen en een eerste stap zetten naar een andere manier van taak en werkverdeling. Wat krijg je? Je leert je werk als team te prioriteren. We gaan samen inzien waar je mee kunt stoppen en wat je anders wilt en kunt organiseren. Je krijgt (opnieuw) inzicht in energiebronnen en energieslurpers. Een nieuwe kijk op jezelf en je collega’s. Je krijgt inzicht in nieuwe mogelijkheden om het werk samen te veranderen. Misschien wel meer richting de bedoeling.  We maken gebruik van de gespreksmethodiek ‘Van Hokjes Naar Puzzelstukjes’ en het boek “JA zeggen JA doen”.

OVERHEIDSMASTERMIND®
                                                                  

Tijdens de OverheidsMastermind® trek je samen op met andere business- en concerncontrollers. Tijdens intervisie bespreek je dilemma's en casussen die jullie zelf inbrengen. Ook wordt je geïnspireerd op thema's die jou bezig houden. OverheidsMastermind® helpt jou in je ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk vlak. Deelnemers inspireren elkaar met de inzet van denkkracht, creativiteit en talenten om zo samen antwoorden te vinden op en richting te geven aan complexe problemen, uitdagingen en veranderingen. OverheidsMastermind® is ontwikkeld en wordt gegeven in samenwerking met PublicConnect.

KICK-OFF VERANDERTRAJECT PLANNING & CONTROL
                                                                  

Je wilt een verandertraject planning & control starten? In een kick-off inspiratie bijeenkomst krijg je ideeën aangereikt wat je zoal zou kunnen veranderen in jouw organisatie. Op basis van een quick scan van onder andere jouw financieel administratieve structuur gaan we stilstaan bij de eenvoud of complexiteit daarvan. Met praktische voorbeelden gaan we zien of en hoe het anders zou kunnen. We gaan samen brainstormen over jouw P&C documenten en wat er anders kan. Vervolgens gaan we bedenken hoe we dat willen gaan doen en met wie.

SPARRINGSBIJEENKOMSTEN
                                                                  

Wil je gewoon eens sparren over onderwerpen als:
- Ik wil een nieuw rekeningschema invoeren, hoe doe ik dat?
- Hoe kan ik de taakvelden (BBV) gebruiken in mijn organisatie?
- Hoe kan ik stoppen met veel details in mijn P&C producten?
- Wat is een goed gebruik van indicatoren in mijn organisatie?
- Ik wil een goed bedrijfsvoeringgesprek gaan invoeren, hoe doe ik dat?

We stellen graag een in company workshop op maat voor jouw organisatie samen!