Binnen gemeenten doen we veel dingen omdat het nu eenmaal al jaren zo gaat. Of omdat we er tegenop zien om iets te veranderen. Ook in de P&C-cyclus. Wil je weten hoe het anders kan? En vooral beter? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Programma

09.00 - 09.30 uur Ontvangst

09.30 – 09.45 uur Welkom en inventarisatie wat deelnemers graag zouden veranderen in de
planning & control

09.45 – 10.45 uur Inspiratiesessie 1: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Barneveld
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

10.45 – 11.00 uur Netwerkpauze

11.00 – 12.00 uur Inspiratiesessie 2: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Den Helder
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

12.00-13.00 uur Lunch en netwerken

13.00 – 14.30 uur Werksessie – in groepen uiteen
In werkgroepen gaan we uiteen rondom thema’s als: verkorten van het proces (doorlooptijden), het terugbrengen van de P&C tot hoofdlijnen, digitalisering (hoe en wat), hoe om te gaan met urendoorbelastingen/tijdschrijven/risico-uren, wat en wie heb je nodig om verbeteringen door te voeren en hoe organiseer je dat? We leren van elkaar om samen verder te komen en met praktische handvatten naar huis te gaan.

14.30 – 15.00 uur Presenteren opbrengsten uit de werkgroepen

15.00 – 15.30 uur Centrale vragen en afsluiting

Datum

Donderdag 26 maart 2020

Kosten

€ 399,- (excl. btw, incl. lunch)

Locatie

Nijkerk

Spreker

Rob de Jonge

Raadsadviseur bij de gemeente Den Helder. Rob ondersteunt raads- en commissieleden over werkwijzen, het gebruik van de instrumenten, de inrichting van de planning en control-cyclus, kwaliteitsverbetering van de P&C-documenten en het financieel beleid. Achtergrond als senior financieel adviseur.

Hilko de Boer

Interim adviseur en eigenaar Finolia. O.a. betrokken geweest bij een verandertraject van de P&C-cyclus in de gemeente Barneveld en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Auteur van het managementboek "JA zeggen, JA doen".

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk). Na afloop ontvangt u een uitrijkaart.

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Informatie

Na inschrijving ontvangt u een factuur ter bevestiging. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kunt u zich laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoeft u niet vooraf te melden. Dit kunt u op de dag zelf aangeven. 

Inschrijven

1 beschikbaar
Inspiratiedag Veranderen Planning & Control399.00Je kan 1 ticket per keer bestellen. De deelnemer- en organisatiegegevens komen op de factuur te staan.