Binnen gemeenten doen we veel dingen omdat het nu eenmaal al jaren zo gaat. Of omdat we er tegenop zien om iets te veranderen. Ook in de P&C-cyclus. Wil je weten hoe het anders kan? En vooral beter? Dan geeft deze interactieve dag je volop handvatten. Aan de hand van twee praktijkcases doe je inspiratie op over bijvoorbeeld het verkorten van doorlooptijden, sturen op effect indicatoren, het terugbrengen van planning en control tot de kern, digitalisering van de P&C-cyclus en meer. Ook denk je na over wat en wie er nodig is voor zo'n verandertraject in jouw gemeente.

Programma

09.00 - 09.30 uur Ontvangst

09.30 – 09.45 uur Welkom en inventarisatie wat deelnemers graag zouden veranderen in de
planning & control

09.45 – 11.00 uur Inspiratiesessie 1: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Barneveld. Gemeente Barneveld werkt al enige jaren met tussentijdse rapportages in dashboardvorm. Zowel de financiële administratie is sterk vereenvoudigd als ook de opzet van de planning & control.  Daarnaast voelen meer medewerkers zich eigenaar van planning & control. Wat is het geheim van een succesvolle verandering?
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

11.00 – 11.15 uur Netwerkpauze

11.15 – 12.15 uur Inspiratiesessie 2: Veranderen van planning & control
• Case gemeente Den Helder. Hoe kan je echt sturen op effect indicatoren die er toe doen? En hoe stel je die in een beperkte set op...waarom is de kadernota en de begroting kort en bondiger geworden in Den Helder? En hoe doe je dat? Wat is het geheim van een succesvolle verandering van de planning & control?
• Wat was de aanleiding om te veranderen?
• Welke route bewandeld?
• Resultaten?

12.15-13.00 uur Lunch en netwerken

13.00 – 15.15 uur Werksessies – in groepen uiteen
In werkgroepen gaan we uiteen rondom thema’s als:

  • WAT…Het terugbrengen van de P&C tot hoofdlijnen
  • WAT…verkorten van het proces (doorlooptijden)
  • WAT …digitalisering (hoe en wat)
  • WAT …urendoorbelasting/tijdschrijven/risico uren...en hoe kan dat anders?
  • HOE …Veranderen van de planning en control, wie heb je nodig en hoe ga jij dat mede organiseren in jouw organisatie?

We leren van elkaar om samen verder te komen en met praktische handvatten naar huis te gaan.

15.15 – 15.30 uur Centrale vragen en afsluiting

Praktische informatie

Datum

Donderdag 24 september 2020

Aantal deelnemers

Maximaal 20

Kosten

€ 399,- (excl. btw, incl. lunch)

Locatie

Nijkerk

Sprekers

Rob de Jonge

Raadsadviseur bij de gemeente Den Helder. Rob ondersteunt raads- en commissieleden over werkwijzen, het gebruik van de instrumenten, de inrichting van de planning en control-cyclus, kwaliteitsverbetering van de P&C-documenten en het financieel beleid. Achtergrond als senior financieel adviseur.

Hilko de Boer

Interim adviseur en eigenaar Finolia. O.a. betrokken geweest bij een verandertraject van de P&C-cyclus in de gemeente Barneveld en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Auteur van het managementboek "JA zeggen, JA doen".

Locatie

Adres

Congrescentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk

Parkeren

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk). Na afloop ontvangt u een uitrijkaart.

Openbaar vervoer

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Voorzorgsmaatregelen m.b.t. corona

Finolia en congrescentrum De Schakel nemen voorzorgsmaatregelen om deze training veilig en verantwoord te laten verlopen. Zo zijn extra maatregelen getroffen in de locatie. Tijdens de trainingen houden we onderling anderhalve meter afstand aan en hanteren we de andere richtlijnen van het RIVM. In het belang van ieders gezondheid vragen we je om niet naar deze training te komen als:

- je verkoudheidsklachten hebt, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

- je koorts (38 graden Celsius of hoger) hebt en/of benauwd bent.

- Als één van je huisgenoten koorts (38 graden Celsius of hoger) heeft en/of benauwd is.

Goed om te weten voor aanmelding

Na inschrijving ontvang je een factuur ter bevestiging. Indien je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kun je je laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoef je niet vooraf te melden. Dit mag je collega op de dag zelf aangeven.

Inschrijven

Tickets are no longer available.