Inhoud

Het werken binnen een gemeentelijke organisatie wordt steeds complexer. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De werkdruk is hoog. Inwoners willen sneller geïnformeerd en bediend worden. Raadsleden, collegeleden, directie en management staan voor complexe opgaven en zoeken  naar richting, informatie en een andere manier van sturing. Deze ontwikkelingen raken de rol van de controller en dagen hem of haar uit om zichzelf te ontwikkelen tot een (strategisch) business partner. Iemand die over de grenzen van zijn eigen vakgebied denkt en een rol kan spelen in gemeentelijke veranderopgaven. Zoek je naar hoe je deze rol het beste kunt invullen? Dan is het waardevol om daarover na te denken met vakgenoten. Dat doe je tijdens OverheidsMastermind.

Praktische informatie

Datum

Start Q2 of Q3 2019

Kosten

€ 1750,- (excl. btw)

Aantal deelnemers

6 tot 10

Locatie

Afhankelijk van de deelnemers

Wat ga je doen?

Een Mastermind groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers met gedeelde belangen. Zij komen vier keer bij elkaar. Tijdens de startbijeenkomst maken de deelnemers kennis met elkaar. Zij wisselen de dilemma’s uit die zij in willen brengen. Gezamenlijk bepalen ze wat de thema’s zijn waarop ze het komende jaar (3 bijeenkomsten) als groep intervisie willen hebben. Vervolgens volgen 3 Mastermind-bijeenkomsten. Die bestaan uit verdieping en inspiratie over thema's die gerelateerd zijn aan de ingebrachte thema's en intervisie op dilemma's die door de deelnemers worden ingebracht.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

09.00 – 09.45 uur Terugblik vorige Mastermind: Welke acties heb je ondernomen, welke ervaringen heb je opgedaan, welke vragen heb je?
09.45 – 10.30 uur Verdieping/inspiratie op de thema(’s) van deze bijeenkomst (eventueel met gastspreker)
10.30 – 11.30 uur Hotseat ronde 1
11.30 – 11.40 uur Korte pauze
11.40 – 12.40 uur Hotseat ronde 2
12.40 – 13.30 uur Lunch en netwerken

Een hotseat ronde wordt voorbereid door een deelnemer. In maximaal 7 minuten licht de deelnemer zijn vraagstuk of dilemma toe. Hierbij geeft hij context en stelt hij concreet een vraag. Vervolgens vindt intervisie plaats met als resultaat inspiratie om verder te gaan.

MasterMind-facilitators

Gerti Brevink

Gerti is eigenaar van Public Connect en organisatieadviseur op het gebied van concern- en businesscontrol. Zij heeft passie voor het vak en inspireert anderen een bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen van hun organisatie. Dat doet zij aan de hand van de door haar ontwikkelde Ingrediënten voor Effectief Samenwerken® en de techniek van visualisatie.

Hilko de Boer

Hilko is eigenaar van Finolia en mede-initiatiefnemer geweest van het verandertraject planning & control binnen gemeente Barneveld. Hij heeft ervaring in het bedrijfsleven en gemeenten, vanuit een rol als strategisch adviseur, concern- en businesscontroller. Als zelfstandig adviseur begeleidt hij gemeenten in verandertrajecten. Als auteur van het managementboek “JA zeggen JA doen” biedt hij tevens teamcoaching aan om vanuit intrinsieke motivatie en natuurlijke talenten werkzaamheden opnieuw te verdelen.

Meer informatie of een offerte?

Stuur een mail naar info@finolia.nl. We vertellen je graag meer over OverheidsMastermind®.