Door de coronacrisis staat risicomanagement stevig op de kaart. De tijd dat je wegkwam met het actualiseren van lijstjes met risico's voor de paragraaf Weerstandsvermogen? Die ligt achter ons. Als controller of financieel adviseur ben je sparringpartner van de organisatie. Je geeft adviezen, ontwikkelt businesscases en ondersteunt zo de organisatie bij het behalen van doelstellingen. Risicomanagement is verweven in jouw taken en verantwoordelijkheden. Misschien niet altijd expliciet, maar ongemerkt maak jij afwegingen en denk je bij ieder advies bewust of onbewust na over risico’s. Wanneer je snapt hoe je risicomanagement als een hefboom kunt inzetten voor het behalen van doelen, neemt jouw meerwaarde als controller of financieel adviseur toe.

In deze online training neemt Gerti Brevink je mee in de basisbeginselen van risicomanagement. Na afloop weet je hoe het basisproces van risicomanagement eruit ziet en heb je handvatten om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan. Hierbij leggen we een link met de planning & control-cyclus en de rechtmatigheidsverantwoording. Ook besteden we aandacht aan de ‘zachte’ kant: wat is risicocultuur en hoe werkt de psychologie van het nemen van risico’s? Tevens krijg je inzicht in waar jouw gemeente staat als het gaat om de ontwikkeling van risicomanagement en wat er voor nodig is om te groeien.

Praktische informatie

Datum

Donderdag 3 juni 2021

Aantal deelnemers

Maximaal 15

Kosten

€ 399,- (excl. btw)

Locatie

Online

Doelgroep

(Financieel) controllers, financieel adviseurs, risicomanagers. Na afloop van deze training ben je in staat beleid te ontwikkelen op het gebied van risicomanagement, je (financiële) adviezen en businesscases worden scherper en je bent meer gefocust in je toezichthoudende rol. Je hebt de tools in handen verantwoordelijken in de organisatie te inspireren om zich op het juiste richten, zodat de beoogde doelen worden behaald.

Thema's van deze dag

  • Definities en begrippen
  • Soorten risico’s
  • Het basisproces van risicomanagement: de 6 stappen
  • Volwassenheidsniveaus
  • Risicocultuur & Soft controls
  • De relatie met de P&C-cyclus en de rechtmatigheidsverantwoording

Spreker

Gerti Brevink

Gerti is interim-adviseur van gemeenten, onder meer op het gebied van concerncontrol, risicomanagement en sturingsvraagstukken. Ze heeft een achtergrond in het gemeentelijk domein en de accountancy.

Goed om te weten voor aanmelding

Na inschrijving ontvang je een factuur ter bevestiging. Indien je door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kun je je laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoef je niet vooraf te melden. Dit mag je collega op de dag zelf aangeven.

Inschrijven

1 beschikbaar
Online training I Risicomanagement in één dag 2021-1399.00✔️ Online ✔️ Verdieping en inspiratie ✔️ Compacte trainingsgroep