Inhoud

In september 2020 heeft de commissie BBV de notitie Meerjarig financieel inzicht voor de raad gepubliceerd. Deze notitie moet er aan bijdragen dat raadsleden (meer) inzicht krijgen in de ontwikkeling van de financiële positie van hun gemeente. Mooi natuurlijk. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe presenteer je financiële kengetallen en vooral de trends, en hoe zet je die op de juiste manier in?
In dit webinar gaan we in op deze nieuwe notitie en vooral  de bedoeling ervan. Tevens laten we je zien hoe je tijd kunt besparen, voldoen aan de BBV-eisen én je jaarrekening en begroting begrijpelijker maakt voor raadsleden. Het webinar is interactief. Je kunt dus al je vragen over deze BBV-notitie stellen. Of nog beter: breng vooraf  je vragen alvast in. Dan bespreken we in het webinar de vragen die de notitie bij ons, jou en collega-financials oproept.

Praktische informatie

Datum

Woensdag 9 december

Tijdstip

13.00 - 14.30 uur

Locatie

Online

Kosten

75,- (excl btw)

Programma

Deze onderwerpen komen aan bod

  • Vragen over de BBV-notitie 'Meerjarig financieel inzicht voor de raad'
  • Hoe worden kengetallen waardevol voor raadsleden?
  • Toepassing en presentatie van financiële kengetallen
  • Modelmatig financiële trends inzichtelijk maken met dashboards die spreken
  • Werken met streefwaarden, bandbreedtes, prognoses en scenario's

Met praktijkvoorbeelden

In dit webinar laten we zien hoe verschillende gemeenten grafieken, visuals en dashboards integreren in hun P&C-documenten, zoals de begroting en de jaarrekening. Welke keuzes maken ze, wat werkt goed en hoe voldoen ze daarmee aan de bedoeling van het BBV? Dat geeft je praktische handvatten en levert je inspiratie op voor jouw werk in de komende maanden.

Trainer

Hilko de Boer

Hilko heeft een achtergrond als concerncontroller, strategisch financieel adviseur, financieel manager en business controller binnen de lokale overheid en de profit sector. Hij is nu op interim basis organisatie en strategisch adviseur bij gemeenten.

Praktische informatie over jouw deelname

We vinden belangrijk om kennis te delen en elkaar verder te helpen. Om dat mogelijk te maken vragen we een kleine vergoeding voor de onkosten.  Je ontvangt in de week voor het webinar een link waarmee je het webinar kunt bijwonen.

Inschrijven

1 beschikbaar
Webinar BBV-actualiteiten75.00✔️ Online ✔️ Actueel ✔️ Voor je hele team ✔️ Breng zelf vragen in