Laden Evenementen

Webinar

'Weerstandsvermogen en risicobeheersing'

Puur praktisch

Wanneer

Vrijdag 7 oktober 2022, 09.00-10.00 uur

Locatie

Online

Prijs

Gratis deelname. Geef je op via onderstaand formulier

Met wie

Jan Willem Duifhuis en Hilko de Boer

Doelgroep

Concerncontrollers, Financieel adviseurs, Adviseurs P&C, Risicomanagers

Tip: attendeer je collega en blijf samen up-to-date

Sprekers

HILKO DE BOER

Hilko is interim adviseur en eigenaar van Finolia. Hij heeft gewerkt als business controller binnen zowel de profitsector als bij gemeenten. Hilko is initiatiefnemer van het Finoliaportaal, een online leernetwerk en informatieportaal voor professionals werkzaam op de financiële afdeling van lokale overheden.

JAN WILLEM DUIFHUIS

Jan-Willem is strategisch financieel adviseur van gemeenten, met uitgebreide ervaring en kennis op het snijvlak van beleid, politiek en financiën. Hij ontwikkelde onder meer een bezuinigingsmonitor voor gemeenten. Daarnaast is Jan Willem als Expert verbonden aan het Leernetwerk BBV van het Finoliaportaal..

Over dit webinar

In dit webinar staan we stil bij actualiteiten rond de paragraaf weerstandsvermogen en risicobeheersing. Wat is de waarde van de weerstandsratio? En hoe ga je om met niet berekenbare risico’s en PM posten?

Ook de financiële positie vraagt steeds meer aandacht. Wat is jouw ervaring met de verplichte kengetallen? Bieden die de gewenste inzichten of is het extra ballast wat moet van het BBV?

Finolia werkt voor verschillende Nederlandse gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en waterschappen. Vanuit deze praktijk ontwikkelen zich nieuwe inzichten voor raadsleden om beter te sturen op de financiële positie en om dat in relatie te zien met voorzieningen en ambities.
Deze inzichten delen wij graag zodat je nog beter verbanden leert aan te brengen en ‘jouw verhaal’ te vertellen. Niet omdat het moet, maar omdat het helpt.

Inclusief sneak-preview van ons nieuw ontwikkelde format waardoor je in 1 oogopslag inzicht geeft aan raadsleden op de financiële positie, de ambities (met investeringsscenario opties), en de kaders die de raad stelt. Dit format is binnenkort beschikbaar binnen 1 van de leernetwerken van het finoliaportaal. Leden kunnen dit gebruiken en hun ervaringen en verhalen delen zodat we leren van elkaar. Delen en vermenigvuldigen, dat doen we binnen onze leernetwerken

Ja, ik ben er graag bij op vrijdag 7 oktober!

Vul hier je gegevens in en ontvang vooraf, via de mail, een link naar het webinar:

 

De opleider op het gebied van gemeentefinancien, BBV, planning en control.

KvK: 82849617
BTW: NL826487440B01 

Navigatie

Je kan een mail sturen naar info@finolia.nl  voor je vraag of om een telefonisch gesprek aan te vragen. 

Je mag ook bellen naar 06-22493754

Een hartelijke groet,
Hilko de Boer – eigenaar Finolia B.V.

Blog

Planning & control

Inleiding Gemeenten zijn hard bezig zich voor te bereiden op financieel zware tijden. Het zogenaamde ravijnjaar 2026 leidt ertoe dat

Lees verder »
Planning & control

Kadernota 2025- help bestuurders de dialoog voeren  In tijden van nood en ook in tijden van financiële ruimte. Inleiding Voor

Lees verder »
Copyright © 2024 Finolia B.V.

Met medewerking van MarketingFans

Dit webinar is voorbij

Je kunt dit webinar terugkijken in het Finoliaportaal