Inhoud

Als financieel professional ben je goed in je vak en heb je waardevolle ideeën die jouw organisatie verder helpen. Maar hoe draag je die over aan anderen? Hoe zorg je dat jouw adviesrapport gelezen wordt? Hoe bereik je dat het managementteam, de directie of het bestuur (college en/of raad) met jouw voorstellen aan de slag gaan?

Dat doe je door te pitchen! Bij een perfecte pitch hangt het publiek aan je lippen. Je brengt er jouw boodschap (en enthousiasme) in een heel korte tijd mee over op iedereen die je spreekt. In deze masterclass leer je hoe je zo'n pitch maakt én houdt. We combineren daarbij theorie en praktijk. Je gaat dus ook echt zelf actief aan de slag. Dat is wel even een drempel over...en vervolgens ga je ervaren dat het werkt en dat het niet alleen bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan een stuk cultuurverandering. Heb jij het lef om mee te doen?

Aan het einde van de masterclass heb je niet alleen een perfecte pitch van ongeveer 1,5 minuut gecreëerd over een onderwerp dat nu voor jou speelt. Je kunt dat voortaan ook zelfstandig, want daarvoor heb je binnen 1 dag alle tools en vaardigheden geleerd.

Praktische informatie

Datum

In overleg

Deelnemers

Max. 15

Locatie

Online of in company

Kosten

Op aanvraag

Programma

Deze onderwerpen komen aan bod

  • Wat is een pitch?
  • Uit welke elementen bestaat een perfecte pitch?
  • Waarom begin je altijd met een publieksanalyse en hoe maak je die?
  • Hoe hou je je publiek op het puntje van hun stoel en laat je ze aan je lippen hangen?
  • Hoe zorg je dat je publiek je cijfers kan vertalen naar de echte wereld?
  • Hoe zorg je dat je binnen de toegewezen tijd blijft?
  • Wat doe je met je handen, lijf, stem en gezicht als je staat te pitchen?
  • Hoe leer je razendsnel je pitch en ook op zo’n manier dat je ‘m nooit meer kan vergeten?
  • Hoe eindig je een pitch op een effectieve manier?
  • Hoe gebruik je pitchen om de interne cultuur te veranderen?

Schrijf jouw pitch

Tijdens deze masterclass gaan we actief aan de slag met het schrijven van een pitch over een voor jou actueel onderwerp, zodat je de deur uitgaat met een perfecte pitch waar je direct wat aan hebt. We wisselen korte stukjes theorie af met het schrijven en herschrijven van delen van je pitch, zodat je tijdens de dag stukje bij beetje je pitch opbouwt. Vergeet dan ook niet om je favoriete schrijfgerei bij de hand te hebben: of dat nou je laptop is of papier & vulpen.

Feedback op jouw pitchvideo

In de week na afloop van de training kun je zelf jouw pitch opnemen op je smartphone en deze pitchvideo uploaden op de WhatsAppgroep van de masterclass. De docent voorziet elke pitchvideo van een korte commentaarvideo, zodat je ook na afloop van de masterclass doorleert en geïnspireerd blijft.

Trainer

ESMERALDA KLEINREESINK

Esmeralda Kleinreesink is een zeer ervaren pitchcoach die vele managers en directeuren in profit en non-profit organisaties helpt pitchen. Ze ontwikkelde daarvoor de  Perfecte Pitch Methode. Esmeralda staat zelf veel op het podium. Niet alleen als trainer, maar ook als keynote spreker en stand-up comedian.

>> Lees meer over Esmeralda op www.depitchcoach.nl

Wat zeggen deelnemers aan deze training?

Vraag een offerte aan

Voorzorgsmaatregelen m.b.t. corona

Tijdens de BBV-training (basis) houden we ons aan de RIVM-richtlijnen en nemen we diverse extra voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Graag gaan we samen met jou in overleg hoe we dit het beste kunnen organiseren binnen jouw gemeente. Indien gewenst kan Finolia ook zorgen voor een externe locatie, waar de bijeenkomst op een veilige en verantwoorde wijze kan doorgaan.